VIDEO | Dorin Recean: Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se regăsește în lista persoanelor care au interdicție de a intra în Republica Moldova. Informația a fost dezvăluită de premierul Dorin Recean, într-o emisiune la TV8, care a mai adăugat că pe această listă se regăsesc și alți oficiali și persoane publice din Federația Rusă. 

Potrivit lui, în acest moment lista integrală nu poate fi făcută publică. 

„O să facem și noi la un moment dat o listă publică. Pentru moment este suficient mecanismul care funcționează astăzi”, a declarat Dorin Recean. 

Totuși, el a adăugat că, pe lângă Putin, în listă se mai regăsește și Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, un apropiat al fostului președinte Igor Dodon, dar și interpretul rus, Filip Kirkorov. 

Amintim că Uniunea Europeană pregătește o listă de sancțiuni în care vor fi incluse persoanele care destabilizează situația din Republica Moldova. Anunțul a fost de către ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu. Astfel, UE urmează să creeze un regim de sancțiuni pentru contracararea acțiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova și a ordinii sale constituționale, iar România lucrează deja, împreună cu autoritățile din Moldova, la elaborarea liste.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram