VIDEO | Guvernare nouă, practici vechi. Platforma DA acuză PAS că ar corupe și șantaja primarii din alte partide

Noi acuzații între foștii parteneri. Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, îi acuză pe cei din PAS de faptul că șantajează și corup primarii, pentru a-i determina să treacă de partea lor. În opinia lui, actuala guvernare recurge la „practici criminale, folosind resursa administrativă.

„Cealaltă opoziție, în special în ultimele trei luni de zile, a mers în raioanele din Republica Moldova și, protejându-și proprii membri de niște practici criminale, ilegale din partea exponenților actualei guvernări, prin șantaj, coruperea primarilor… Pentru că dacă vă dau niște cifre…”, a declarat președintele Platformei DA a declarat, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În replică, deputatul PAS, Radu Marian, i-a cerut lui Plângău să vină cu dovezi, când lasează „acuzații atât de serioase”.

„Sunt acuzații serioase. Dați-mi acum informații cine din partidul de la guvernare corupe”, a spus Radu Marian.

Drept răspuns, Dinu Plângău a menționat că un exemplu în acest sens sunt primarii din raionul Telenești, dar a precizat că mai multe detalii vor prezenta în curând.

„Primarii de la Telenești sunt abordați de deputații PAS și reprezentanții Cancelariei de Stat. O să iasă colegii mei, care sunt aleși locali, din diferite raioane, și o să vorbească despre practicile absolut abuzive”, a menționat liderul Platformei DA.

Nu este pentru prima dată când PAS este acuzat de coruperea primarilor din alte partide. Același lucru l-a spus anterior și fostul premier Vlad Filat, care a specificat că astfel de practici au loc și în cazul reprezentanților PLDM din teritoriu. Mai mult, primarul Capitalei, Ion Ceban a menționat că actuala guvernare folosește în acest scop programul de stat „Satul European”, ademenindu-i pe aleșii locali cu fonduri publice, în schimbul aderării la PAS.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *