VIDEO | Igor Dodon respinge oferta PAS de a face coaliție în Consiliul municipal Chișinău 

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, respinge categoric o alianță cu Partidul Acțiune și Solidaritate în Consiliul municipal Chișinău. „Noi nu ne legăm cu partidul Maiei Sandu nici în Chișinău și nici în raioane”, a declarat Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. 

„Noi nu vom face coaliție în Chișinău cu PAS. Noi nu am făcut coaliție nici cu Ceban. Am avut discuții cu Ceban. Personal am avut câteva întrevederi, chiar săptămâna curentă, unde discutăm despre agenda în CMC. La propunerea doamnei Zinaida Popa răspunsul este că noi nu ne legăm cu partidul Maiei Sandu nici în Chișinău, nici în alte raioane, dar cu atât mai mult în Chișinău. De aceea, niciun fel de coaliție”, a declarat Dodon.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, liderul fracțiunii PAS în CMC, Zinaida Popa, le-a propus socialiștilor să se alieze împotriva lui Ion Ceban. Peste două zile, liderul partidului de guvernământ, Igor Grosu, a declarat că este de acord cu această idee, invocând relațiile de colaborare pe care PAS le are deja stabilite cu PSRM n unele raioane și n-ar vedea o problemă ca acest lucru să se întâmple și la nivelul Capitalei. 

PAS și „dușmanii” lor ideologici, PSRM, au făcut coaliții în nouă raioane din R.Moldova după alegerile locale din toamna anului trecut. Este vorba despre raioanele Anenii Noi, Cahul, Dochia, Dubăsari, Sângerei, Soroca, Șoldanesti, Ștefan Vodă și o coaliție largă în Căușeni.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram