VIDEO | Igor Grosu susține ideea formării unei coaliții PAS-PSRM și în Chișinău: „Avem experiență de colaborare cu acest partid”

Încă o mână întinsă socialiștilor. Liderul partidului de guvernământ, Igor Grosu, este de acord cu ideea lansată de colega sa din CMC, Zinaida Popa, de a face coaliție cu PSRM și în Chișinău, așa cum s-a întâmplat în mai multe raioane. El a declarat, în cadrul emisiunii Moldova Live, de la Exclusiv TV, că PAS are deja stabilite relații de colaborare cu acest partid și n-ar vedea o problemă ca acest lucru să se întâmple și la nivelul Capitalei.

„Noi avem experiență de colaborare și cu acest partid la nivel local. Sunt vreo 6-7 raioane unde la nivel local am reușit să găsim limba comună. Și eu sunt deschis, noi suntem deschiși să considerăm o astfel de colaborare la nivel de municipiu”, a declarat Igor Grosu.

Liderul PAS și-a argumentat poziția sa inclusiv prin faptul că Primăria Chișinău a intrat în anul 2024 fără un buget aprobat, fapt care pune sub semnul întrebării finanțarea mai multor proiecte sociale.

„Bugetul pentru 2024 încă nu e aprobat. Primăria trăiește încă pe bugetul din anul trecut. Cât, de exemplu, s-a cheltuit pentru școli, pentru programul cela prelungit, în ianuarie anul trecut, atâta poate fi cheltuit în ianuarie 2024. Cât pentru asistenți sociali – atâta putem cheltui, nu mai mult. Banii sunt, nu poți să spui că banii nu sunt, banii sunt bugetați, numai ia și alocă-i”, a mai afirmat Igor Grosu. 

Anterior primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că administrația municipiului este supusă unui atac fără precedent din partea PAS, prin constrângeri bugetare, proteste false și campanii de dezinformare. Luni, șefa fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, i-a propus consilierului PSRM Adrian Lebedinschi crearea unei coaliții între cele două formațiuni la nivel municipal. Drept răspuns, Lebedinschi a declarat că este gata să discute despre acest subiect.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram