VIDEO | Încă două femei răpite în Fâșia Gaza au fost eliberate. Hamas ar putea schimba ostaticii pe combustibil

Două femei, în vârstă de 79 și respectiv 85 de ani, au fost eliberate, luni seara, de gruparea Hamas, după bine de două săptămâni de când au fost răpite din kibuțul în care locuiau, alături de soții lor, care se află încă în Gaza. Hamas are încă 220 de ostatici, a anunțat Israelul.

Gruparea teroristă a declarat luni seară că a eliberat cei doi ostatici ca urmare a medierii Egiptului și a Qatarului, „din motive umanitare și medicale”. Hamas susține că femeile ar fi trebuit să fie eliberate mai devreme, dar autoritățile israeliene au refuzat să le accepte. Informația nu a fost deocamdată confirmată de partea israeliană. Imaginile eliberării lor au fost făcute publice chiar de Hamas.

Anterior, presa israeliană anunțase că se negociază eliberarea a 50 de persoane, după ce, în weekend, au mai fost eliberate două femei. Autoritățile israeliene nu au participat în mod oficial parte la negocieri, dar pentru a finaliza în siguranță înțelegerea, Forțele de Apărare ale Israelului au suspendat bombardarea enclavei pentru transferul prizonierilor.

Luni seară, publicația Haaretz, citând o sursă implicată în negocieri, scria că Hamas ar putea schimba ostaticii civili pe combustibil.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *