Poliția ar fi trimis presei un video trucat de la accidentul de lângă aeroport! Cernățeanu: A fost pornită o anchetă de serviciu

Scandal în poliția națională! Sunetul girofarului care apare în înregistrarea video cu accidentul de lângă aeroport, trimisă de poliție, a fost, cel mai probabil, montat. Cel puțin asta spune șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, care a declarat, pentru TV8, că imaginile ar putea fi trucate, deoarece camerele de supraveghere captează doar imaginea, nu și sunetul. 

„Faptul că, într-adevăr, undeva, pe fonul videoului respectiv, apare un sonor similar unui girofar este adevărat, dar, în același timp, vreau să precizez că camerele video respective nu captează sunet audio. Sunetul respectiv nu face parte din înregistrarea videoului original”, a declarat Cernăuțeanu. 

Cernăuțeanu a mai spus că a fost pornită o anchetă de serviciu pe acest caz. Filmulețul a fost trimis presei de către poliție, la scurt timp după producerea accidentului. Amintim că doi oameni au murit sâmbătă, după ce o motocicletă a fost lovită în plin de o mașină a poliției. 

Și procurorul de caz, Mihail Cebotari, a anunțat că filmarea trimisă de poliție era fără sunet. 

„Ca rezultat al impactului  a avut loc explozia motocicletei și ca rezultat sunt două persoane decedate. La materialele cauzei penale nu deținem înregistrări video cu conținut audio care ar fi înregistrat din acel unghi și un semnal sonor. Sunt înregistrări, dar fără sunet. Din înregistrările pe care le-am văzut, era conectat semnalul luminos, dar urmează a fi stabilit în cadrul urmăririi penale dacă a fost conectat și semnalul sonor”, a declarat Cebotari, citat de TV8.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *