VIDEO | Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia, convocat la Ministerul rus de Externe: Expulzarea șefului „Sputnik Moldova” nu va rămâne fără răspuns

Însărcinatului cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia, Sergiu Goncerenco, i-a fost emis un protest ferm împotriva deciziei de expulzare a șefului „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov, informează Ministerul rus de Externe de la Moscova, potrivti RIA.

Goncerenko a fost convocat la Ministerul rus de Externe, miercuri, unde i s-a comunicat un protest vehement din partea Rusiei, ca urmare a deciziei „nefondate și provocatoare a Chișinăului” de a-l expulza pe șeful agenției de presă „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov.

„Partea rusă a subliniat că acest demers este considerat ca parte a unei campanii anti-ruse declanșate de oficialii de la Chișinău. Aceasta a solicitat părții moldovenești să înceteze persecuția motivată politic a resurselor media în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale privind libertatea de exprimare și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor”, se arată în comunicat.

Ministerul rus de Externe a subliniat, de asemenea, că un astfel de „gest neprietenos” al Chișinăului nu va rămâne fără un răspuns adecvat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram