VIDEO | PAS nu-și dorește un pact similar celui de la Snagov: „Trebuie să fim foarte atenți cu cei care se proclamă proeuropeni”

Reprezentanții PAS nu par încântați de ideea semnării unui pact similar celui de la Snagov, la care să adere toate forțele proeuropene din Republica Moldova. Potrivit lor, un astfel de acord nu este necesar, în condițiile în care Parlamentul s-a pronunțat deja, cu unanimitate de voturi, în favoarea cursului european, încă în 2005, pe vremea guvernării comuniste.

„Nu declarațiile îl fac pe cineva să fie pro sau antieuropean. La noi s-au mai semnat asemenea declarații, gen Snagov. În 2005, Parlamentul a votat unanim direcția strategică spre integrarea europeană, toate partidele, inclusiv cele care luptă astăzi deschis împotriva Uniunii Europene. Deci, semnătura nu înseamnă nimic. Arătați prin acțiuni, prin fapte, mergeți la electorat. Nu e nevoie să obțineți legitimitate de la alte partide, ci de la electorat. Noi trebuie să fim foarte atenți cu cei care se proclamă proeuropeni, dar, în realitate vor fi un pericol pentru asta”, a declarat deputatul PAS, Virgiliu Pâslariuc, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, de la TVR Moldova.

Replica parlamentarului vine în contextul în care primarul capitalei, Ion Ceban, președintele Mișcării Alternativa Națională, le-a propus tuturor forțelor politice, care împărtășesc ideea europeană, să se așeze la masa de dialog și să-și unească eforturile pentru a consolida acest curs de dezvoltare, așa cum au făcut partidele din România, în 1995.

Reprezentanții PAS au reacționat însă extrem de critic la adresa lui Ceban, pe care îl acuză că, sub paravanul „europenismului”, ar promova interesele Rusiei în Republica Moldova.

Despre ideea reproducerii „Pactului de la Snagov”, la Chișinău, au vorbit, cu diverse ocazii, și alte partide extraparlamentare, care au răspuns pozitiv la apelul președintelui Maia Sandu de a convoca o mare adunare națională în Chișinău, în 21 mai, la care să adere toate forțele proeuropene din Republica Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin