VIDEO | Pasageri din Moscova prinși cu peste 2,3 mil. de lei la Aeroportul Chișinău. Banii urmau să ajungă la o grupare criminală

Mai mulți pasageri ce veneau din Moscova, cu mai multe curse aeriene, au fost prinși că aduceau în R. Moldova aproximativ 130 de mii de dolari, echivalentul a peste 2,3 milioane de lei, bani ce ar fi destinați unei grupări criminale, anunță Poliția Națională.

Schema a fost deconspirată de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, cei ai Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor pentru cauze speciale.

Banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse aeriene, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.

Potrivit Poliției Naționale, cei aproximativ 50 de pasageri au fost transportați organizat la aeroport, cu autocarele, atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii. De asemenea, IGP anunță că a fost pornită o cauză penală.

La revenire, persoanele au fost percheziționate la aeroport, iar banii au fost ridicați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *