Premierul României Marcel Ciolacu: Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova

Premierul României Marcel Ciolacu a declarat, marţi seara, că Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru R. Moldova, iar România „va ajuta ţara vecină, pentru că acolo sunt români, nu sunt altceva”.

Ciolacu a fost întrebat, în cadrul unui interviu de la Digi24, despre ultimele ameninţări ale Rusiei la adresa preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, a cărui politică a fost comparată de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu politica celui de-al Treilea Reich.

„Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluţie democratică decât Maia Sandu. Pentru că şi doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sunt români (…) Este greu să-şi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (…) Este un război hibrid, este normal să fie aceste ameninţări, dar există şi o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *