VIDEO | Președintele PSDE, Ion Sula: Susținem ideea organizării unui referendum privind aderarea la UE, dar nu într-o zi cu alegerile prezidențiale

Și Partidul Social Democrat European recomandă ca referendumul inițiat de Maia Sandu să nu fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Liderul formațiunii, Ion Sula, a menționat că există riscuri reale ca acest plebiscit să fie invalidat, iar în acest caz, responsabilitatea va fi pe seama actualei puteri.  

„Am avut posibilitatea să expunem pozițiile partidelor proeuropene. PSDE, ca un partid responsabil, afiliat la structurile europene, a exprimat poziția că este de acord să susțină acest referendum, dar nu într-o zi cu alegerile prezidențiale, deoarece există anumite riscuri. Am menționat care sunt acestea și sperăm că vom fi auziți”, a declarat Ion Sula, după întâlnirea de la Președinție.

În același timp, el a menționat impresia lui este că aceste consultări poartă un caracter formal și că decizia este deja luată, indiferent de opinia altor partide.

„Pe de altă parte, fiind prezenți aici se creează impresia că participăm la un fapt deja împlinit, deși doamna președinte a spus că așteaptă și opinia Curții Constituționale. Riscurile ca acest referendum să fie invalidat există, iar în acest caz responsabilitatea cea mai mare va fi pe PAS și pe doamna președinte”, a mai menționat liderul PSDE.   

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram