VIDEO | Primul zbor comercial al Virgin Galactic a ajuns în spațiu! Jumătate de milion de dolari pentru zece minute în imponderabilitate

Primul zbor comercial al companiei de turism spaţial „Virgin Galactic” a decolat joi în Statele Unite, având la bord în special pasageri din cadrul forţelor aeriene italiene, o misiune ce reprezintă un pas important pentru companie. „Virgin Galactic” a ajuns deja de cinci ori în spaţiu, dar până în prezent doar cu membri ai companiei.

Zborul a decurs fără probleme. Nava a depăşit altitudinea de 80 de kilometri, limita care marchează începutul spaţiului. Aeronava a revenit cu bine la sol, după câteva minute, spre bucuria pasagerilor care au savurat fiecare moment de imponderabilitate. 

Compania a declarat că a făcut rezervări pentru aproximativ 800 de clienți, la un preţ iniţial cuprins între 200.000 şi 250.000 de dolari americani pe pasager, cost ce a fost ulterior ridicat la 450.000 de dolari. Virgin Galactic a anuțat și următorul zbor spațial comercial, pentru luna august. Apoi, frecvența va fi una lunară.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram