VIDEO | Principalul suspect al atentatului terorist din Bruxelles a fost capturat. Polițiștii l-au împușcat, dar a supraviețuit  

Bruxelles

Un bărbat – suspectat de faptul că este autorul atacului terorist de luni seara – a fost arestat la Bruxelles, anunţă parchetul federal, relatează AFP. Arestarea a avut loc în comuna Schaerbeek, unde a avut loc o percheziţie într-un imobil în noaptea de luni spre marţi.

Bărbatul a fost internat la reanimare, anunţă ministrul de Interne Annelies Verlinden, citat de RTBF. Autoritățile au precizat că atunci când a fost neutralizat, asupra suspectului a fost găsită o armă similară cu cea folosită în atacacul de aseară.

Tunisianul Abdesalem Al Guilani, în vârstă de 45 de ani, care a împușcat doi cetățeni suedezi și l-a rănit pe al treilea, a reușit să scape imediat după atac. Acesta a postat un clip pe rețelele sociale, în care a revendicat atacul și a declarat că a omorât 3 oameni.

Potrivit informațiilor presei din Belgia, acesta este căsătorit și este tatăl unei fiice. Conform mai multor  surse, soția sa a sesizat poliția luni seara, după ce a văzut videoclipul online.

Imediat după atac, Belgia a ridicat la maximum nivelul de alertă teroristă. Poliția i-a îndemnat pe locuitori să „stea acasă până când amenințarea va fi eliminată”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin