VIDEO | Renato Usatîi atacă partidul de guvernare: PAS nu are niciun drept să comenteze alegerile din Găgăuzia, pentru că nu a avut niciun candidat pentru funcția de bașcan

PAS nu are niciun drept să comenteze rezultatele alegerilor din Găgăuzia, din simplu motiv pentru că partidul de guvernare nu a avut niciun candidat la scrutinul din autonomie. Opinia a fost exprimată de liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Ustaîi, care a adăugat că PAS ar trebui să-și recunoască eșecurile și înfrângerile.

„Ceea ce face PAS și faptul că nu a avut un candidat (la alegerile din Găgăuzia n.r) – nu-i dă dreptul să comenteze ceea ce s-a întâmplat (în campanie electorală din Găgăuzia n.r). Și știți de ce? Pentru că PAS nu a avut propriul candidat. Trebuia să înainteze un candidat, să-i dea o echipă bună de juriști și chiar dacă știați că nu aveți șanse să câștigați, candidatul vostru trebuia să trimită, în fiecare zi, câte zece sesizări: la poliție, la CEC, la Procuratură, la CNA. Și astăzi acuzațiile voastre aveau să fie argumentate. Dar să constatați toate aceste lucruri după ce Guțul a câștigat alegerile în fața candidatului socialiștilor, în condițiile în care victoria candidatului din partea lui Dodon avea să vă fie pe plac, iar victoria candidatului lui Șor – nu, și doar din acest motiv să distrugeți totul? PAS trebuie să-și recunoască eșecurile și înfrângerile”, a spus Usatîi. 

Candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, a câștigat alegerile din 14 mai pentru funcția de bașcan în autonomie, devansându-l pe candidatul Partidului Socialiștilor, Grigori Uzun. Guțul a acumulat 52,39 la sută dintre voturile locuitorilor din UTA Găgăuzia. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram