VIDEO | Reprezentanții PAS riscă dosare penale, pentru „dezastrul” din justiție. Fost judecător la CEDO: „Un caz mai simplu este greu de inventat”

Situația în care a fost adusă justiția, ca urmare a acțiunilor guvernării PAS, poate servi drept temei pentru un dosar penal, „foarte și foarte serios”, care poate fi câștigat ușor în instanțele de judecată. Asta susține fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, care consideră că ceea ce a făcut și face în continuare puterea actuală este extrem de grav.

În cadrul emisiunii Puterea a Patra, de la N4, expertul în drept a declarat că temei pentru începerea urmăririi penale îl constituie faptul că, sub pretextul reformării justiției, au fost cheltuite în van zeci de milioane de euro, fapt care a adus prejudicii materiale uriașe statului, ca, într-un final, să se ajungă la un „dezastru” în acest domeniu.

„Eu cred că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va triumfa. Iar cei care acum au păpat zeci și zeci de milioane de euro, sub pretextul că ei ar face reforma justiției, cred că această daună materială adusă statului, în combinație cu dezastrul pe care ei l-au instaurat în justiție, poate servi drept temei pentru un dosar penal foarte și foarte serios. Și eu vă spun ca fost rechizitor pe cauze excepționale. Dacă eu aș fi anchetator pe cazul acesta, un dosar mai simplu este greu de inventat, un dosar care poate să meargă foarte și foarte ușor prin instanțele de judecată”, a spus fostul judecător Stanislav Pavlovschi.  

Acesta a mai explicat că exponenții guvernării PAS și-au depășit atribuțiile, în mod abuziv și deliberat, inclusiv atunci când CSE a emis decizii care pot fi luate doar de către instanțele de judecată. În plus, au încălcat flagrant și în mod repetat principiile fundamentale ale dreptului. În opinia lui, în urma acțiunilor întreprinse de actuala putere, au fost distruse și „ultimele rămășițe ale justiției moldovenești”.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram