VIDEO | Ruptură la vârf dintre CNA și Procuratură! Iulian Rusu: Relațiile cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție sunt neclare în ultima vreme

Declarație surprinzătoare a directorului Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu. Acesta a declarat, în plenul Parlamentului, că Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție refuză să investigheze cazurile de rezonanță și a declarat că relațiile dintre CNA și cele două Procuraturi sunt neclare în ultima vreme. 

„Relațiile cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție sunt neclare ultima vreme. Ele au fost bune o perioadă de timp. Și eu sunt nedumerit de ce ele sunt neclare. Aș vrea în continuare să fie bune. În special atunci când discutăm despre cauze de rezonanță și când propunem investigarea de spălare de bani în valoare de sute de milioane de lei, unde nu se vede bănuială rezonabilă. În schimb când un medic prăpădit ia 500 de lei, se găsesc și camere de supraveghere și alte măsuri speciale de investigație, și interceptarea telefoanelor. Asta e modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred că asta e cazul. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe cazurile cele mai importante, care afectează cel mai mult societatea noastră”, a declarat Iulian Rusu. 

Amintim că Procuratura Anticorupție este condusă, în prezent, de Veronica Dragalin. Acesta a fost acuzată, în ultima perioadă, în repetate rânduri, de partidele și politicienii de opoziție că instituția pe care o conduce s-a transformat într-un instrument de presiune asupra partidelor de opoziție. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *