VIDEO | Rusia ar fi atacat în această noapte orașul Bahmut cu bombe cu fosfor 

Rusia ar fi atacat orașul Bahmut cu bombe cu fosfor și alte muniții incendiare, au anunțat, aseară târziu, 5 mai, forțele armate ucrainene. Mai multe imagini video au fost publicate în presa de la Kiev, care arată orașul Bahmut, cuprins de flăcări. 

„Inamicul a folosit muniții cu fosfor și incendiare, în cercarea de a șterge orașul Bahmut de pe fața pământului. Însă forțele armate ucrainene continuă să lupte pentru oraș. Chiar și în această situație, continuă să distrugem inamicul”, au anunțat reprezentanții forțelor armate ucrainene, într-un comentariu pentru jurnaliști. 

Fosforul alb, folosit, cel mai probabil, în atacul asupra Bahmutului, este o substanță chimică, asemănătoare cu gelatina. Atunci când începe să ardă, se înmoaie și lipește de suprafețe, inclusiv de corp. În contactul cu oxigenul, fosforul alb arde la o temperatură de 800 de grade Celsius. În contact cu pielea umană, fosforul alb arde până la os. Atunci când arde, fosforul alb produce flăcări extrem de luminoase, acesta fiind și motivul pentru care aceste arme sunt folosite inclusiv la iluminarea țintelor, în condiții de vizibilitate reduse. Până în acum, Moscova nu a confirmat oficial folosirea fosforului alb în Ucraina.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram