VIDEO | Stamate sugerează că Sandu trebuia să refuze cei 30 de mii de euro de la Timișoara: Din punct de vedere legal, acest lucru nu este permis

Legea nu-i permite unui demnitar să primească premii sub formă de bani, ceea ce înseamnă că șefa statului, Maia Sandu, nu ar fi trebuit să accepte premiul financiar oferit de autoritățile din Timișoara, România. Declarația a fost făcută de președintele comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Din punct de vedere al legislației, din câte m-am interesat și am răsfoit un pic legislația acest lucru nu este permis. Nu poate primi. Asta nu poate fi catalogat ca și cadou deoarece un cadou urmează a fi declarat, iar banii ar fi excluși din această ecuație. Eu înțeleg intenția autorităților care au oferit premiu și nu cred că s-au gândit la subtilitățile juridice și probabil trebuie să fie identificată o soluție în acest sens. Cred că aparatul președintelui se gândește la o soluție”, a declarat Stamate. 

Șeful statului, Maia Sandu, a fost distins săptămâna trecută cu premiul „Timișoara pentru valori europene”, acordat pentru prima dată în 2024 de către administrația municipiului românesc. Valoarea premiului a constat în 30.000 de euro.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *