VIDEO | Sute de mii de francezi, în stradă pentru a 12-a zi consecutiv. Zeci de persoane au fost arestate, iar mai mulţi agenţi de ordine au fost răniţi

Francezii continuă să îşi exprime nemulţumirea faţă de reforma pensiilor. Potrivit Ministerului francez de Interne, aproximativ 380.000 de oameni au participat la protestele desfăşurate joi în zeci de oraşe din Franţa. În schimb, Centrala sindicală Confederaţia Generală a Muncii a anunţat peste 1,5 milioane de participanţi, informează postul BFMTV.

La Paris, aproximativ 42.000 de persoane au manifestat, potrivit Poliţiei. Pe de altă parte, Confederaţia Generală a Muncii a estimat 400.000 de participanţi. Cel puţin zece agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntările violente din stradă, iar 36 de manifestanţi agresivi au fost reţinuţi la Paris, conform publicaţiei La Depeche.

Manifestanţii au intrat cu torţe şi gaze lacrimogene în sediul din Paris al celui mai mare producător de branduri de lux. Greviştii i-au îndemnat pe politicieni să ia bani de la miliardarul Bernard Arnault, directorul executiv al companiei.

Nu doar în Paris au avut loc proteste violente. Oamenii au ieşit în stradă şi în Lyon, Marsilia, Bordeaux, Toulouse şi Strasbourg.

Preşedintele francez, Emanuel Macron, rămâne ferm pe poziţii şi spune că reforma pensiilor este singura soluţie pentru revigorarea economiei.
„Sunt de acord că există foarte multe reacţii, dar nu am auzit nicio altă soluţie din partea celor care nu sunt de acord cu această reformă. Trebuie să reducem șomajul și trebuie să creștem cantitatea de muncă prestată în țară.”, a declarat Macron.

Azi, Consiliul Constituțional, va analiza din nou textul legii pensiilor şi îl poate modifica sau poate decide organizarea unui referendum, aşa cum propun partidele de stânga. Poliţiştii deja au fost trimişi să păzească instituţia, aşteptându-se la tensiuni.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *