VIDEO | Tot mai multe semne de întrebare. MAN a depus un denunț la CNA, în legătură cu licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău

Tot mai multe voci pun la îndoială corectitudinea procesului de înstrăinare a bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău. Mișcarea Alternativa Națională a depus astăzi un denunț la Centrul Național Anticorupție, prin care sesizează instituția asupra modului în care este organizată licitația, pe care o consideră trucată, cu scopul de a favoriza un anume agent economic, în detrimentul altor potențiali investitori.

Potrivit denunțătorilor, cerințele impuse de autorități posibililor participanți la licitație au scopul de a favoriza un singur investitor.

„Organizatorii au depășit cadrul legal și au impus cerințe disproporționate față de scopul urmărit. Considerăm că minimum de 7 ani și în minim 10 aeroporturi este disproporționat odată ce termenul contractului de locațiune este de doar pentru 3 ani. Și cerința privind operatorii din Uniunea Europeană tot este una disproporționată și limitează vădit concurența. Este incorect să limitezi participarea tuturor operatorilor care sunt pe piață”, a declarat viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic.

Aceasta a mai accentuat că potențialii investitori locali au fost vizibil discriminați.

„Noi avem o experiență bogată a operatorilor din domeniul HORECA care prestează serviciul numai sau mai puțin calitative decât operatorii din Uniunea Europeană. De ce noi să nu încurajăm business-ul autohton și să dăm posibilitatea la operatorii sau la agenții economici din Republica Moldova să presteze astfel de servicii? Toate aceste cerințe cumulativ denotă faptul că, la elaborarea caietului de sarcini, organizatorii concursului și-au depășit atribuțiile. Sperăm să avem o anchetă obiectivă ca să nu ajungem la acea situație cu care ne-am confruntat anterior. Astăzi suntem în situația când putem preveni un act de corupție sau o licitație trucată”, a punctat Gutnic.

Acum câteva zile, și președintele CUB, Igor Munteanu, s-a arătat îngrijorat de situația creată în jurul Aeroportului Internațional Chișinău și modul în care Guvernul organizează licitațiile privind înstrăinarea bunurilor și serviciilor. Potrivit lui, în loc să găsească un management eficient, puterea actuală aplică același scheme dubioase, folosite anterior, la prima concesionare.

Distribuie acest articol

One thought on “VIDEO | Tot mai multe semne de întrebare. MAN a depus un denunț la CNA, în legătură cu licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *