VIDEO | Vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman: Nu a existat o lună sau o săptămână în anul 2023 ca guvernarea să nu aibă o realizare mare

Proaspătul vicepreședinte al Parlamentului, Doina Gherman, susține că R.Moldova a cunoscut, în ultimii trei ani, o dezvoltare fără precedent cu PAS la guvernare și „nu a existat o lună sau o săptămână în anul 2023” fără ca guvernarea să aibă „o realizare mare”. Declarațiile triumfaliste au fost făcute în cadrul emisiunii „Realitatea de privește” de la RLive. 

„Nu a existat o lună sau o săptămână în anul 2023, atunci când faci o analiză a rezultatelor la final de an, nu a existat nicio lună ca partidul de guvernare sau Guvernul să nu aibă o realizare mare. Și asta pe bune a fost”, a declarat Doina Gherman.

Aceasta a dat exemplul „multiplelor” reforme pe care le-a implementat PAS de când a preluat guvernarea.

„Uitați-vă inclusiv la majorările de salarii în sistemul bugetar, uitați-vă la sistemul pensiilor, vedeți ce reforme a pornit acum ministrul Educației, inclusiv cu anunțul ăsta recent, chiar ieri sau astăzi, de școlile de model european. Deci, în fiecare centru raional va exista câte o școală de model european. Câte sate europene…noi am transformat țara în ultimii trei ani într-o manieră în care nu s-a întâmplat în ultimii 30. Erau localități care nu știau ce înseamnă apă și canalizare, iar acum au acces. Sunt reforme pe fiecare domeniu separat. Asta trebuie să recunoaștem și să înțelegem”, a spus Gherman. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram