VIDEO | Vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc, după consultări: Să nu permitem forțelor proruse să deturneze acest referendum

Blocul politic format din Platforma DA, LOC și Partidul Schimbării, consideră că forțele proeuropene trebuie să se adune la o masă și să nu permită ca partidele proruse să deturneze referendumul inițiat de Maia Sandu. Asta consideră vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc, după consultările de la Președinție. Acesta a confirmat că, anterior, liderii celor trei formațiuni au avut o întâlnire separată cu șefa statului, în cadrul căreia au discutat despre aceste lucruri.

„Integrarea europeană trebuie să fie o idee națională. Anume asta au spus reprezentanții Platformei DA, LOC și Partidului Schimbării. Liderii acestor trei partide au avut o întâlnire cu doamna Maia Sandu și săptămâna trecută, unde și-au expus viziunile proeuropene, dar și asupra riscurilor cu privire la organizarea referendumului anume acum și să ne adunăm la o masă ca să nu le permitem forțelor proruse să distorsioneze acest referendum”, a declarat Vovc.

Politicianul a subliniat însă că, în opinia sa, acest referendum nu va avea nicio valoare, dacă partidele proeuropene nu vor putea forma o majoritate după viitoarele alegeri.

„Cel mai important lucru pentru integrarea europeană sunt alegerile parlamentare din 2025 și anume acela va fi testul. Dacă vom avea o majoritate prouropeană sau vom avea o majoritate de stânga care va bloca procesul. În acel caz, nicio prevedere în Constituție nu ne va ajuta să mișcăm lucrurile în direcția corectă”, a mai declarat vicepreședintele Platformei DA

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram