Consilierii PAS se spală pe mâini după incidentul de azi de la CMC în care a fost implicat un tânăr cu deficiențe locomotorii

Consilierii PAS din Consiliul municipal Chișinău susțin că nu ei stau în spatele deciziei unui tânăr cu grave dificultăți locomotorii de a veni la ședința CMC. Inițiativa, potrivit lor, aparține „persoanei care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS”. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă. 

Amintim că la ședința de astăzi în fața consilierilor a venit un tânăr cu deficiențe locomotorii. Acesta era însoțit de un îngrijitor. Fotoliu rulant în care se afla tânărul a fost adus în centrul sălii de ședințe, fiind împins de consilierul PAS, Ion Melnic. La un moment dat, tânărul a coborât din fotoliu și a început să se târască în fața consilierilor, vădit neajutorat. 

În comunicatul plasat pe Facebook, PAS nu explică în niciun fel de ce fotoliul rulant a fost împins în fața sălii de consilierul Ion Melnic. 

Ion Melnic, consilier PAS

„Inițiativa de a veni cu tânărul în scaun cu rotile la ședința CMC de astăzi a venit de la persoana care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS din CMC. În Chișinău avem peste 2 mii de asistenți personali care au la îngrijire persoane cu dizabilități severe. În bugetul provizoriu sunt prevăzute 117 milioane de lei, însă Ion Ceban le-a tăiat jumătate din salariu. De două luni, acești oameni vin la primărie și cer să le fie plătite în continuare salariile, așa cum a fost în ultimii 4 ani. Fracțiunea PAS din CMC a solicitat de nenumărate ori primarului Ion Ceban să execute bugetul și să plătească salariile asistenților personali. Consilierii din partidul lui Ion Ceban se folosesc și îi umilesc pe asistenții personali care vin la ședințele CMC și așteaptă să fie luată o decizie pentru ca primăria Chișinău să plătească în continuare salariile acestor oameni. Fracțiunea PAS îndeamnă consilierii municipali să aprobe bugetul cu liniile destinate asistenților personali, a grupelor cu program prelungit și compensațiile la căldură pentru pensionari și familiile nevoiașe din bugetul Primăriei Chișinău”, se arată în comunicatul trimis de PAS. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram