VIDEO | Doina Gherman, vicepreședinte al Parlamentului din partea PAS: Cu siguranță, referendumul va fi unul constituțional

Referendumul inițiat de președintele Maia Sandu va fi unul constituțional, respectiv, nu va fi nevoie de o majoritate constituțională pentru ca rezultatul să devină literă de lege. O spune vicepreședintele Parlamentului din partea PAS, Doina Gherman, după consultările de la Președinție între Maia Sandu și liderii partidelor politice.

Reprezentanta majorității parlamentare a mai accentuat că Maia Sandu are autoritatea morală să inițieze acest plebiscit.  

„Avem un suport destul de înalt în rândul cetățenilor pentru susținerea integrării în Uniunea Europeană și avem autoritatea morală a doamnei președintă Maia Sandu de a iniția acest referendum, pentru că are legitimitatea necesară. Anume doamna președintă Sandu a fost cea care a scos țara din izolare internațională și a adus republica Moldova la masa negocierilor cu UE”, a declarat Doina Gherman în fața jurnaliștilor.

Ea a mai accentuat că, în mod sigur, referendumul va fi unul constituțional.

„Așteptăm opinia Curții Constituționale în legătură cu organizarea și procedura juridică a acestui referendum, dar cu siguranță va fi unul constituțional, ceea ce înseamnă că voința poporului va deveni lege. Cu siguranță, acest referendum nu va obliga Parlamentul să aibă un vot cu o majoritate constituțională.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram