Vlad Bilețchi a sesizat Delegația UE, în legătură cu presupuse abuzuri comise de vicepreședintele ANI, Lilian Chișca

Activistul unionist, Vlad Bilețchi a depus la sediul Delegației Europene un dosar, care ar conține dovezi că actualul vicepreședinte al Agenției Naționale de Integritate, Lilian Chișca, ocupă ilegal funcția. Mai mult, deși are mandatul expirat, el candidează și la șefia instituției, după ce, acum un an, Rodica Antoci și-a dat demisia din acest post. 

Potrivit lui Bilețchi, actualul șef-interimar al ANI s-ar face vinovat și de executarea unor instrucțiuni ilegale, ceea ce ar fi „redus dramatic” eficiența instituției pe parcursul ultimului an.

„Vicepreședintele, care este și candidat la concurs, Lilian Chișca, s-a întâlnit cu secretarul Comisiei de Concurs cu o zi înainte de proba scrisă. Secretarul este cel care are și distribuie întrebările. Din „pură coincidență”, Chișca a avut cel mai mare punctaj la această probă. Ceilalți candidați au contestat proba”, a declarat activistul, într-un live pe Facebook.

Bilețchi a mai accentuat că „actualul vicepreședinte este numit în perioada statului capturat de Plahotniuc, prin decretul Președintelui Republicii Moldova semnat de Igor Dodon”.

Nici Lilian Chișca, nici alți reprezentanți ai ANI nu au comentat, deocamdată, acuzațiile aduse de Bilețchi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *