Vlad Filat, despre declarația celor cinci partide de susținere a vectorului european: Un artificiu fără valoare

Fostul primi-ministru și lider al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, spune că declarația semnată astăzi de cele cinci partide extraparlamentare este un artificiu fără valoare și a anunțat că a aflat din presă despre semnarea acestui document. Declarația a fost făcută pentru Radar Politic

„Având în vedere partidele semnatare ale respectivei declarații, pot spune că este un artificiu fără valoare în consolidarea parcursului european. Republica Moldova cu siguranță are nevoie de un pact serios, așa cum am propus de mai multe ori, care să consolideze întreaga societate într-un proces deloc ușor de integrare în UE. Afirm cu tărie și încredere însă că reunificarea cu România ar fi mai aproape, decât obținerea calității de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene”, a declarat Vlad Filat. 

Și președintele Partidului pentru Dezvoltarea și Consolidarea Moldovei, Ion Chicu, a declarat că nu a fost invitat să semneze declarația, deși în acel moment se afla în Scuarul Europei.

„Nu, n-am fost invitați, deși în acel moment când declarau ei asta, noi eram cu toți colegii în Scuarul Europei! Probabil, i-a oprit faptul, că eram mai mulți ca ei… Noi susținem integrarea europeană a țării, bineînțeles. Mă tem, însă, că ieri, Maia Sandu le-a dat-o cu „listă închisă” de semnatari“, a declarat Ion Chicu.

Anterior, liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a declarat pentru Radar Politic că a aflat din presă despre semnarea declarației. 

„Suntem tineri și nu suntem luați în serios, probabil. Fapt care denotă că majorității politicienilor nu le pasă de părerea tinerilor din Republica Moldova. Dacă cineva vede în Mihai Ghimpu un partener mai de încredere decât PNM, le urăm mult succes!”, a declarat Galbur pentru Radar Politic.

Amintim că cinci partide extraparlamentare au semnat astăzi, 9 mai, o declarație de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Propunerea a venit din partea Coaliței pentru Bunăstare și Unitate (CUB), iar documentul a fost semnat, pe lângă această formațiune politică, de Partidul Liberal, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul „Puterea Oamenilor” și Partidul Verde-Ecologist. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin