Vladimir Andronachi ar putea reveni după gratii, la solicitarea procurorilor: Ar fi încercat să blocheze semnalul brățării de monitorizare 

Procuratura Anticorupție a depus un demers privind schimbarea măsuri preventive din arest la domiciului, în arest în izolator, pentru fostul deputat Vladimir Andronachi. Motivul – acesta „a manipulat brățara de monitorizare de la picior, pentru a bloca semnalul”. Despre acest lucru a anunțat șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. 

„La 4 mai 2023, ora 7:56 oficiul de probațiune a primit semnalul de lipsă de brățară. După protocol, persoanele responsabile l-au telefonat pe Vladimir Andronachi, iar ultimul nu a ridicat. A fost apelat serviciul 112. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că ultimul intenționat a manipulat brățara de la picior cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. Ieri, 10 mai, a fost depus demersul pentru schimbarea măsurii preventive”, a declarat Veronica Dragalin.

În data de data de 19 aprilie, Vladimir Andronachi a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu. Andronachi este cercetat în dosarul privind frauda bancară, fiind învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Andronachi este vizat și în dosarul „Metalferos”, fiind învinuit de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherii în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.

Fostul democrat a fost reținut în data de 2 noiembrie 2022, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *