Vladimir Voronin, pentru presa rusă: Nu există nicio dovadă că lui Vladimir Putin i-a fost interzis accesul în Republica Moldova

Fostul președinte al țării, actualul deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, a declarat pentru agenția de presă din Rusia, Ria Novosti, că „nu există nicio dovadă că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar avea interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. 

Potrivit lui, Parlamentul nu a aprobat niciun act care ar prevede interzicerea intrării în țară lui Putin și altor oficiali ruși. Voronin a mai adăugat că nu există nicio dovadă oficială despre existența unei asemenea liste. 

Amintim că, săptămâna trecută, premierul Dorin Recean a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, se regăsește în lista persoanelor care au interdicție de a intra în Republica Moldova. El a adăugat că pe această listă se regăsesc și alți oficiali și persoane publice din Federația Rusă, însă a accentuat că, în acest moment, lista integrală nu poate fi făcută publică. 

„O să facem și noi la un moment dat o listă publică. Pentru moment este suficient mecanismul care funcționează astăzi”, a declarat Dorin Recean. 

Recean a mai adăugat că, pe lângă Putin, în listă se mai regăsește și Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, un apropiat al fostului președinte Igor Dodon, dar și interpretul rus, Filip Kirkorov. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *