Zelenski anunță despre organizarea unui al treilea „Maidan” în Ucraina: Rusia pregătește o lovitură de stat la Kiev

Președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat îngrijorarea cu privire la pregătirea unui nou „Maidan” în Ucraina, având ca obiectiv înlăturarea sa de la putere. Potrivit liderului de la Kiev, această operațiune, denumită „Maidan-3”, susținută de Federația Rusă, are ca scop principal răsturnarea guvernului ucrainean prin organizarea unei noi revoluții în țară.

„Primim astfel de informații de la serviciile noastre de informații și de la partenerii noștri. Pentru ei (Rusia n.r.), Maidan este o lovitură de stat, așa că operațiunea este clară”, a declarat Zelenski pentru Bloomberg.

Presa internațională a comentat intens în ultimele săptămâni neînțelegerile dintre cercurile de conducere din Ucraina, în special după declarațiile comandantului forțelor armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnîi, care a declarat că situația de pe front a ajuns într-un impas. Unii experți s-au dat deja cu părerea că Zelenski va fi răsturnat printr-o lovitură de stat militară. Fostul agent CIA Phil Giraldi a sugerat că Agenţia Centrală pentru Informaţii ar putea delega sarcina de a-l înlătura pe președintele ucrainean oficialilor locali.

Cu doar câteva zile înainte de declarațiile lui Zelenski pentru Bloomberg, ONLINE.ua a publicat o investigație despre lansarea la 1 noiembrie de către serviciile ruse de informaţii a unui „atac informațional” de amploare, denumit „Maidan-3”, cu scopul de a destabiliza Ucraina.

Online.ua a aflat despre acest lucru de la mai multe surse care lucrează în domeniul securității și apărării din Ucraina. Potrivit planurilor îndrăznețe ale rușilor, operațiunea se va desfășura în diferite părți ale lumii și va avea un caracter complex, notează defenseromania.ro.

Scopul stabilit de serviciile ruse de informaţii și grupurile de propagandiștii ruși este de a destabiliza viața politică, de a provoca proteste și conflicte chiar în Ucraina și de a influența coaliția internațională anti-Putin.

Unele dintre problemele reale care îi preocupă astăzi pe ucraineni vor fi exploatate din nou: oboseală generală cauzată de război, presupusa “inutilitate a rezistenței”, corupția, ineficiența organizațiilor internaționale, suspendarea ajutorului din partea partenerilor internaționali, ineficiența conducerii politice și diverse “teorii ale conspirației”.

„Un subiect separat este „problema limbii”, care este repusă în mod artificial pe ordinea de zi din nou și din nou. În același timp, la Kiev și în regiuni sunt planificate o serie de acțiuni “pașnice”, proteste şi acţiuni civice care vor avea scopuri absolut nepaşnice”, mai scrie sursa citată.

Totodată, potrivit ONLINE.ua, sunt planificate o serie de tentative de asasinat asupra mai multor oficiali de la Kiev, iar în cazul în care acestea vor avea succes, unele dintre ele vor fi prezentate ca dovadă a “slăbiciunii” Ucrainei și a incapacității acesteia de a proteja figuri emblematice. Alte tentative de asasinat vor fi prezentate ca fiind presupuse „dispute interne ucrainene”.

Se așteaptă ca „operațiunea specială” a serviciilor ruse de informaţii să atingă apogeul la aniversarea Revoluției Demnității, pe 21 noiembrie. În plus, în această perioadă se așteaptă că atacurile cu rachete rusești asupra infrastructurii critice civile ucrainene să atingă punctul culminant.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin