Zelenski susține că războiul dintre Israel şi Hamas a încetinit livrările de obuze către Ucraina 

Războiul dintre Israel şi Hamas a dus la o încetinire a livrărilor de obuze către Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

„În Orientul Mijlociu, ce credeţi că au început să cumpere mai întâi? Obuzele de calibru 155. Rezervele noastre s-au diminuat”, a declarat liderul de la Kiev. 

Israelul, care beneficiază de sprijinul militar al Statelor Unite, bombardează fără încetare Fâşia Gaza de când luptătorii Hamas au masacrat sute de civili în timpul unui atac fără precedent la începutul lunii octombrie. Preşedintele Zelenski a afirmat, de asemenea, că Rusia stochează rachete pentru atacuri asupra infrastructurilor ucrainene în timpul iernii. 

„Cred că fac stocuri, dar nu au mai multe rachete decât înainte. Altfel, ar fi început deja să bombardeze. Cred că suntem mai bine pregătiţi pentru iarnă decât înainte, dar nu cred că Rusia va folosi mai puţine arme.(…) Iarna va fi dificilă”, a declarat el unui grup restrâns de jurnalişti, scrie Agerpres. 

Ucraina se aşteaptă la o nouă campanie de atacuri ruseşti asupra reţelei sale energetice, aşa cum a fost deja cazul în iarna precedentă, când milioane de ucraineni au rămas fără căldura sau electricitate la temperaturi foarte scăzute.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin