Zelenski, vizită fulger la Bahmut, zona celor mai aprige lupte din regiunea Donețk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat miercuri pe linia frontului din Bahmut, zona celor mai crâncene lupte din regiunea Donețk. 

Liderul de la Kiev i-a vizitat pe militarii ucraineni care apără orașul de peste șapte luni. Zelenski a dat, în acest fel, un răspuns clar propagandei rusești, care trâmbițează că artileria lor controlează toate căile de acces spre Bahmut și că orașul ar fi blocat. Zelenski a ascultat rapoarte ale comandanților militari despre situația de pe linia frontului și despre evoluția luptelor. 

„Am onoarea să mă aflu azi aici, în estul statului Ucrainei, în Donbas, și de a-i răsplăti pe eroii noștri, de a vă mulțumi, de a vă strânge mâna. Vă mulțumesc pentru că ați apărat statul, suveranitatea, estul Ucrainei”, le-a transmis președintele ucrainean militarilor, în cadrul întâlnirii.

Cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria soldaților care și-au dat viața apărând Ucraina. Cu această ocazie, președintele ucrainean a înmânat medalii, ordine și distincții militarilor din prima linie din Bahmut.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *