VIDEO | Momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc din Zaporojie, surprins de o cameră de supraveghere

Cel puțin 25 de oameni, printre care și doi copii, au avut de suferit, în orașul ucrainean Zaporojie, după ce două rachete rusești au lovit un bloc locativ. Imaginea cu momentul atacului a fost surprinsă de o cameră de supraveghere și a fost făcută publică de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Miercuri, imediat după încheierea vizitei liderului chinez, Xi Jimping, la Moscova, Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Trei persoane au fost ucise şi şapte au fost rănite în regiunea Kiev, iar la Odesa, o clădire aparţinând Bisericii Ortodoxe Ucrainene, subordonată Patriarhiei Moscovei, a fost lovită de o rachetă rusească, informează AFP şi Dumskaia.net, citate de Agerpres.

Sursele oficiale anunță că apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat 16 din cele 21 de drone Shahed-136, de fabricaţie iraniană, conform unui bilanţ preliminar publicat de Statul Major al forţele armate ucrainene. De asemenea, autoritățile de la Kiev au anunţat că apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să intercepteze toate dronele pe care Rusia le-a lansat în direcţia capitalei ucrainene, ceea ce sugerează că fragmente ale dronelor căzute după interceptare ar fi cauzat victime, potrivit EFE.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin