„Air Moldova”, sancționată și obligată să ramburseze, până în 2 mai, banii pentru biletele curselor anulate

Compania „Air Moldova” a fost sancționată contravențional și obligată să ramburseze, în termen de șapte zile, costul întreg al biletelor tuturor pasagerilor afectați de anularea zborurilor în perioada 21 – 25 aprilie, data limită fiind 2 mai 2023. Decizia a fost luată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). 

De asemenea, „Air Moldova” trebuie să prezinte, în termen de 24 de ore, tuturor pasagerilor afectați de anularea zborurilor o comunicare scrisă, inclusiv în format electronic, în care vor fi precizate modul în care își vor putea recupera banii.  

Potrivit AAC, „Air Moldova” a admis mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate și a depășit termenul de rambursare, în pofida prevederilor Regulamentului, potrivit cărora întregul cost al biletului la prețul de achiziție este efectuat în termen de șapte zile, nu de 30 de zile, cum practică operatorul.

„Autoritatea Aeronautică Civilă reiterează că pasagerii își pot revendica drepturile, solicitând contravaloarea biletelor și pot beneficia și de o compensație care variază între 250-400 euro, în funcție de destinație. Autoritatea Aeronautică Civilă a semnalat de mai multe ori problemele financiare cu care se confruntă operatorul. Astfel, recomandăm cetățenilor să analizeze atent riscurile în cazul procurării biletelor de avion de la operatorul Air Moldova, întrucât aceste zboruri ar putea fi anulate, iar probabilitatea compensării este minimă”, se arată într-un comunicat de presă al AAC. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin