ALEGERI LOCALE | PAS nu are niciun primar de municipiu. Toate centrele administrative mari au revenit opoziției și candidaților independenți

Deși s-a clasat pe primul loc, după numărul de primari, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a reușit să obțină victorii în niciunul din cele 11 municipii existente (în afară de Tiraspol și Bender, aflate sub controlul regimului separatist din stânga Nistrului). Menționăm că, în turul doi de scrutin, lupta s-a dat în patru astfel de centre teritorial-administrative, iar două din ele au fost câștigate de candidați independenți.

A doua localitate ca mărime din Republica Moldova, municipiul Bălți, a fost câștigată de candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, care a obținut în turul doi 59,63% din sufragii, devansându-l astfel pe socialistul Maxim Moroșan, care a înregistrat un scor de 40,34%.

Luptă strânsă a fost la Edineț, unde Constantin Cojocari, de la LOC, l-a învins pe reprezentantul PSRM, Oleg Sanduleac, obținând un scor de 51,64%, față de 48,36%.

La Ungheni, PAS a obținut un eșec usturător, după ce candidatul independent Vitalie Vrabie l-a învins la o diferență destul de mare pe reprezentantul partidului de guvernământ, Dionisie Ternovschi, cu un scor de 57,58% la 42,42%.

Un alt municipiu câștigat de un candidat independent este Comrat, centrul administrativ al regiunii autonome Găgăuzia. Este vorba despre Serghei Anastasov, care a obținut 58,52%, în fața lui Nicolai Dudoglo, și el candidat independent, care a obținut 41,48 la sută din sufragii.

În celelalte 7 municipii primarii au fost aleși din primul tur: Chișinău – Ion Ceban (MAN), Cahul – Nicolae Dandiș (candidat independent), Soroca – Lilia Pilipețchi (PSRM), Orhei – Tatiana Cociu (FASM), Hîncești – Alexandru Botnari (PDCM), Strășeni – Valentina Casian (candidat independent) și Ceadîr-Lunga – Anatoli Topal (candidat independent).

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin