Ambasada Rusiei amenință Chișinăul, după expulzarea diplomatului rus: Aceste acțiuni neprietenești nu vor rămâne fără răspuns

Ambasada Federației Ruse de la Chișinău condamnă decizia autorităților Republicii Moldova de a expulza un diplomat, ca urmare a scandalului de luni de la aeroport. Într-un comunicat de presă, misiunea diplomatică susține că, în acest fel, autoritățile statului moldovean au dat dovadă, din nou, de atitudine neprietenească în raport cu Moscova.  

„Declararea unui diplomat rus drept persona non-grata o calificăm ca fiind neîntemeiată și motivată politic, care afectează relațiile bilaterale. Respingem categoric pretextele invocate privind pretinsul „comportament inadecvat” de care ar fi dat dovadă reprezentanții noștri pe Aeroportul Internațional Chișinău. Mai ales că Ministerul de Externe și Integrării Europene nu a venit cu explicații în acest sens”, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul ambasadei.  

Mai mult, autorii consideră că incidentul în care a fost vizat președintele Tatarstanului este o ofensă la adresa sa, întrucât reprezintă unul dintre subiecții de frunte ai Federației Ruse.

„Acest incident reprezintă o continuare a acțiunilor dușmănoase din partea Chișinăului: alinierea la sancțiunile antirusești, blocarea posturilor rusești de televiziune, refuzul dat diplomaților ruși de a monitoriza alegerile din Găgăuzia. Fără îndoială, toate aceste acțiuni, fără excepție, nu vor rămâne fără răspuns”, se mai spune în comunicat.

Amintim că, miercuri, un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova. Decizia a fost luată după ce diplomatul rus a fost acuzat că ar fi dat dovadă de un comportament impropriu, atunci când președintelui Tatarstanului i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. Incidentul s-a petrecut luni, 17 aprilie, când Rustam Minnihanov, însoțit de câțiva oficiali ruși, a aterizat la Chișinău cu un avion privat, cu intenția de a ajunge în regiunea găgăuză, pentru a-l susține pe unul dintre candidații pentru funcția de bașcan.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *