Ambasadoarea Rusiei la Sofia încalcă normele diplomatice și spune că ar vota pentru un partid pro-rus la alegerile din Bulgaria 

Ambasadoarea Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a declarat că, dacă ar putea să voteze în ţara în care se află la post, l-ar sprijini pe liderul partidului pro-rus „Vazrajdane”, scrie Agerpres, care citează EFE.

„Dacă aş fi alegător bulgar, probabil că aş vota, sau „împotriva tuturor” sau pentru Kostadin Kostadinov”, a declarat Mitrofanova, într-un interviu pentru un cunoscut „influencer” bulgar.

Această declarație, scrie sursa citată, încalcă normele diplomatice și poate fi percepută drept o ingerință în treburile interne ale țării. 

„Declaraţia doamnei Mitrofanova încalcă articolul 41 din Convenţia de la Viena, care îi obligă pe reprezentanţii diplomatici să nu se amestece în afacerile interne ale statului unde se află la post”, a explicat pentru EFE o sursă diplomatică.

Partidul „Vazrajdane” a făcut campanie electorală cu un discurs deschis în favoarea Rusiei și în favoarea invaziei acesteia în Ucraina. Nu este prima oară când ambasadoarea Rusiei în Bulgaria face declaraţii controversate. În februarie 2022, ea a spus despre Guvernul bulgar şi NATO că sunt „lachei ai Washingtonului”, iar apoi a declarat că poporul bulgar susţine Kremlinul în ofensiva sa din Ucraina. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin