VIDEO | Operațiune specială a poliției, pentru deconspirarea unui grup criminal organizat, care extorca bani prin șantaj și constrângere

Racket în stilul anilor 90. Poliția a deconspirat un presupus grup infracțional, parte a grupării criminale Makena, care activa, contra cost, pe post de recuperatori ai datoriilor. După ce i-au filat mai bine de jumătate de an, oamenii legii au organizat o operațiune specială, pentru a-i reține pe suspecți.

Potrivit poliției, au fost obținute date relevante precum că o parte a activității infracționale a grupului criminal organizat, documentat timp de șase luni, se referea la aplicarea metodelor de constrângere a unor persoane, care erau aduse în mod deliberat în situațiii financiare precare.

Mai exact, în baza unor scheme elaborate din timp, bănuiții identificau și ademeneau oameni care au oferit împrumuturi în bani sau care aveau neînțelegeri cu alte persoane. Ulterior, ei intrau în contact cu aceștia și îi asigurau că le pot oferi protecție, contra unor sume de bani și să-i ajute să-și recupereze datoriile. Sumele colectate ilegal erau folosite ulterior în interesul organizației criminale, potrivit poliției.

Vezi mai jos filmul desfășurării operațiunii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *