Ambasadorul Israelului în Marea Britanie: Nu există nicio criză umanitară în Gaza. Criza umanitară în acest moment este în Israel

Gaza

Ambasadorul Israelului în Marea Britanie, Tzipi Hotovely, a ținut un discurs înflăcărat în care a declarat că Hamas este responsabil pentru orice rău care se va întâmpla în Gaza propriului popor. În cadrul unui interviu pentru Sky News, Hotovely a declarat că adevărata criză umanitară este în Israel.

„Nu există o criză umanitară în Gaza. Criza umanitară în acest moment este în Israel.[…] Israelul este responsabil de siguranța israelienilor, Hamas este responsabil de siguranța palestinienilor. Acesta este momentul în care Hamas trebuie să plătească prețul. Dacă vedem că oameni nevinovați sunt uciși în Gaza, Hamas este responsabil.”

Hotovely susține că Hamas își împiedică acum propriul popor să evacueze și că palestinienilor li s-a dat șansa să plece, spre deosebire de israelieni.

„Le oferim oamenilor din Gaza oportunitatea (de a fugi) pe care (israelienilor) nu li s-a oferit niciodată… au fost măcelăriți în paturile lor. V-ați aștepta ca guvernul dumneavoastră să se gândească la acei naziști care comit acele crime și apoi să spună „în primul rând trebuie să protejăm inamicul și apoi trebuie să vă protejăm copiii?”.

Hotovely a comparat operațiunea Forțelor de Apărare Israeliene cu bombardamentele ample efectuate de Royal Air Force (aviația britanică) asupra orașelor germane în timpul campaniei intense de înfrângere a Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

„În acele atacuri masive asupra orașelor Hamburg și Dresda, aproximativ 600.000 de germani au pierit. Dar de ce? De ce s-a recurs la această tactică extremă? Pentru că erau conștienți că aceasta era singura modalitate de a învinge naziștii,” a conchis oficialul, citat de Dailymail.

Între timp, presa internațională scrie că spitalele din Gaza mai au combustibil pentru generatoare doar pentru aproximativ 24 de ore, a anunţat biroul umanitar al ONU (OCHA). Se estimează că rezervele de combustibil din toate spitalele din Gaza vor ajunge pentru încă aproximativ 24 de ore. Oprirea generatoarelor de rezervă ar pune în pericol vieţile a mii de pacienţi, notează The Guardian.

„Gaza este sugrumată și se pare că acum lumea și-a pierdut umanitatea. Nu există nici măcar o picătură de apă, nici un bob de grâu, nici un litru de combustibil care a fost permis să intre în Fâșia Gaza în ultimele opt zile”, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al Agenției Națiunilor Unite de Ajutor și Lucrări (UNRWA). 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin