ANI a constatat că șeful Brigăzii cu destinație specială „Fulger” are o avere nejustificată de 300 de mii de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că șeful Brigăzii cu destinație specială „Fulger”, Ion Bucliș, deține o avere nejustificată de aproape 300 de mii de lei. Controlul în privința lui a fost început în iunie 2023, însă rezultatele anchetei au fost făcute astăzi, la două zile după ce din depozitele brigăzii „au dispărut” peste 3000 de cartușe. 

Astfel, în rezultatul controlului, inspectorul de integritate a constatat prezența unor diferențe substanțiale în anii 2020 și 2023 în mărime totală de 291 247,67 lei. 

„Ținând cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al deținerii acestor averi. După rămânerea definitivă a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi va fi aplicată interdicția de ocupare a funcției publice sau de demnitate publică cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicții. Cauza se va transmite instanței de judecată în vederea confiscării averii nejustificate. De menționat că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată”, se arată într-un comunicat al ANI.

Amintim că în data de 6 februarie, în urma unui control de rutină, a fost constatată dispariția a 3200 de cartușe. În locul lor, cei care efectuau controlul au găsit pietre și nisip. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, fiind pornită și o anchetă internă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram