Armata israeliană a eliberat doi ostatici din Gaza. Zeci de oameni uciși în timpul bombardamentelor din Rafah

Forțele armate israeliene au anunțat luni că au salvat doi ostatici în timpul unei operațiuni speciale desfășurate peste noapte în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza. Ambii bărbaţi, care au fost răpiţi de militanţi Hamas dintr-un kibuț în atacul transfrontalier din 7 octombrie, sunt în stare bună din punct de vedere medical.

Armata israeliană a lansat o serie de lovituri aeriene împotriva țintelor grupării palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza. Presa regională a raportat că o peste o sută de oameni au fost uciși în bombardamentele din ultimele zile.

O serie de lovituri aeriene israeliene în cursul nopţii de duminică spre luni la Rafah, au făcut 52 de morţi.

Președintele american Joe Biden a numit deja acțiunile Israelului în Fâșia Gaza „excesive”. Duminică, l-a sunat pe Netanyahu și l-a avertizat împotriva invadării Rafah fără a dezvolta un plan clar pentru a asigura siguranța civililor. Cu toate acestea, Israelul insistă că aceste acțiuni sunt vitale pentru securitatea țării.

„Apreciez sprijinul preşedintelui Biden pentru Israel de la începutul războiului. Nu ştiu exact ce a vrut să spună prin acest lucru, dar puneţi-vă în locul Israelului. Noi am fost atacaţi. Un atac neprovocat, un atac criminal pe 7 octombrie, a declarat Netanyahu într-un interviu pentru ABC.

Netanyahu afirmă că mulți dintre cei 132 de ostatici israelieni ramași în Gaza sunt în viață. Premierul israelian a mai declarat că în timp ce forțele israeliene luptă cu Hamas în Rafah, civilii se vor putea duce înapoi în nord, în zone securizate.

Comunitatea internațională avertizează Israelul împotriva inadmisibilității unei operațiuni la sol la Rafah, unde se află sute de mii de palestinieni. Totodată, Hamas a avertizat Israelul că o ofensivă terestră la Rafah ar pune în pericol negocierile privind un armistițiu și schimbul de prizonieri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram