De la MAN, la PAS. Candidatul partidului de guvernare a câștigat alegerile la Bubuieci

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Alexei Percemlî, a câștigat alegerile repetate de la Bubuieci, mun.Chișinău, după ce Comisia Electorală Centrală a declarat nul scrutinul câștigat în noiembrie 2023 de către candidatul Mișcării Alternativa Națională, Leonid Umaneţ.

Pentru candidatul partidului de guvernare au votat 891 de locuitori ai comunei, din cei 1.748 care și-au exercitat dreptul la vot.

Pe locul doi s-a plasat Igor Moraru, candidatul Partidului Liberal pentru care au votat 562 de cetățeni. Alți 112 au votat pentru candidatul Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Lilia Purteanu.

Prezența totală la vot a fost de 1.748 de alegători sau 22,3%. Totuși, în conformitate cu prevederile Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor.

Percemlî a primit 604 voturi în primul tur pe 5 noiembrie 2023, iar în al doilea pe 19 noiembrie 1.211, pierzând în ambele cazuri în fața candidatului MAN.

Amintim că, la finele lunii ianuarie 2024, Comisia Electorală Centrală a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, ca urmare a unor decizii judecătorești. Motivul oficial invocat a fost că Leonid Umaneţ n-ar fi avut diplomă de studii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *