Armistițiul din Gaza a fost prelungit. Hamas, gata să elibereze soldații israelineni în schimbul tuturor palestinienilor închiși

Armistiţiul intrat în vigoare la 24 noiembrie între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a fost prelungit pentru încă o zi.

Miercuri, în timpul celei de-a șasea etape a schimbului, și mai mulți prizonieri palestinieni s-au întors în Cisiordania. Treizeci de persoane au fost eliberate din închisorile israeliene – 16 minori și 14 femei.

Șaisprezece ostatici au fost predați anterior Crucii Roșii. Printre aceștia se numără 10 israelieni și patru cetățeni thailandezi. Două rusoaice cu dublă cetățenie, o mamă și o fiică, au fost eliberate, potrivit Hamas, „din respect pentru președintele Putin” în afara acordului cu Israelul.

Tot miercuri, aripa militară a grupului, Brigăzile al-Qassam, a declarat că trei ostatici – o mamă și cei doi copii ai ei mici, inclusiv un copil de 10 luni – au fost uciși în timpul bombardamentelor israeliene asupra Gaza. IDF verifică informațiile primite.

Între timp, un înalt oficial Hamas a declarat că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul tuturor palestinienilor închişi în Israel, informează AFP.

„Suntem gata să eliberăm toţi soldaţii în schimbul tuturor prizonierilor noştri”, a declarat Bassem Naim, un înalt oficial Hamas şi fost ministru al Sănătăţii din Gaza, într-o conferinţă de presă în oraşul sud-african Cape Town.

De cealaltă parte, ambele părţi au declarat că sunt pregătite să reia luptele. Israelul a respins miercuri apelurile în favoarea unei încetări permanente a focului în războiul din Gaza în faţa Consiliului de Securitate al ONU.

Oricine susţine o încetare a focului sprijină, în principiu, continuarea domniei terorii de către Hamas în Gaza”, a declarat ambasadorul israelian Gilad Erdan.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram