Ciolacu reacționează la declarațiile lui Putin, care a menționat România, în interviul pentru Tucker Carlson: „Înțeleg manipularea pe care o face”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a reacționat la declarațiile făcute de Vladimir Putin în interviul acordat lui Tucker Carlson, în care liderul rus a declarat că Ucraina este un stat artificial cu teritorii preluate inclusiv de la România. Șeful executivului de la București a punctat că agresor în războiul din Ucraina este Rusia, iar poporul ucrainean e liber să-și decidă singur destinul.

„Nici eu, nici dumneavoastră, nu vom influența vreodată istoria. Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin. România, când a aderat la UE, a încheiat acorduri, fiindcă a fost obligată să încheie acorduri privind suveranitatea teritorială și granițele fiecărui stat. Aici mai mă supăr, mai ales când vine alegerile, când aud acea poveste cu ungurii care vin și ne fură Ardealul. Toată lumea care este în UE a semnat aceste acorduri.

În ceea ce privește formarea Ucrainei, eu vă spun un singur lucru – Ucraina e un stat suveran și independent, iar poporul ucrainean e suveran să-și decidă destinul, cum noi ni-l decidem pe al nostru. Agresorul în acel război este Vladimir Putin. Restul – cum prezentăm istoria și cum o reașezăm cum ne convine – m-ați pierdut de client”, a declarat Marcel Ciolacu.

În interviul cu jurnalistul american Tucker Carlson, președintele Rusiei, Vladimir Putin a vorbit despre istoria Ucrainei și a menționat faptul că ar fi vorba de un stat creat artificial care a primit o parte din teritoriile altor state, inclusiv teritorii românești.

„După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Așadar, avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, a spus Vladimir Putin.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram