Transportatorii reiau protestele în PMAN cu autobuzele și microbuzele. Circulația în centrul Capitalei ar putea fi blocată

Asociația Patronală a Operatorilor Mijloacelor de Transport (APOTA) va organiza săptămâna viitoare, 15 februarie, o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, manifestația de protest are loc împotriva intenției Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de a promova reglementări contrare celor europene în domeniul transporturilor rutiere.

Potrivit membrilor asociației, în cazul în care nu vor fi anulate unele inițiative legislative de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licența. Organizatorii susțin că circulația în centrul capitalei ar putea fi blocată.

„Ţinând cont de faptul că în PMAN actualmente sunt amplasate dispozitive şi gherete instalate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care fac imposibil accesul nostru în PMAN, vom fi nevoiţi să blocăm o parte a carosabilului (pe perioada protestului). Din acest motiv solicităm să fie redirecționat din timp transportul pentru a ne asigura posibilitatea parcării în locul indicat şi posibilitatea desfăşurării întrunirii”, se arată în comunicatul transmis de APOTA.

La manifestație vor participa în jur 100-150 de șoferi cu tot cu microbuzele și autobuzele pe care le conduc. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au declarat anterior că o parte dintre propunerile transportatorilor au fost acceptate încă în luna septembrie, iar „modernizarea transportul rutier este una din prioritățile Planului Reconstrucției Infrastructurii Republicii Moldova”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram