VIDEO | Ion Ceban a prezentat un video care arată că aleșii municipali ai PAS l-au însoțit pe tânărul cu nevoi speciale la ședința CMC

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a prezentat, într-o intervenție pe rețelele de socializare, „probe video” care ar demonstra că tânărul cu dificultăți locomotorii, lăsat să se târască pe podeaua sălii de ședințe a Consiliului municipal Chișinău (CMC), a fost adus de către consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate.  

„Așa cum ați văzut că la cele două ședințe a Consiliului Municipal Chișinău s-a încercat a crea haos, s-au adus protestatari pentru a face ceea ce s-a întâmplat.  Când am zis că e un lucru strigător la cer, am menționat intenționat acest calificativ, pentru că s-a încercat de a implica în aceste dezbateri politice oamenii cu nevoi speciale. Este o depășire a tuturor normelor morale, iar imaginile video demonstrează acest lucru. Este regretabil să profiți de necazul oamenilor și să recurgi la astfel de gesturi cinice. Să-ți bați joc de o persoană cu dizabilități și să o lași să se târască pe jos în sala CMC, doar pentru a-ți face PR politic. Vom sesiza toate structurile responsabile, inclusiv misiunile diplomatice despre aceste acțiuni”, a declarat Ion Ceban. 

La scurt timp după declarațiile primarului, fracțiunea PAS a publicat o reacție în care îl acuză pe Ion Ceban că încearcă să redirecționeze atenția de la motivul principal pentru care asistenții personali au venit la Primărie. 

„Din imaginile video de pe camerele din primărie, arătate de Primar astăzi, se vede foarte clar cum consilierii PAS au asigurat accesul oamenilor la ședința Consiliului Municipal Chișinău, care este publică, iar acest drept le era încălcată de pază lui Ion Ceban. Oamenii au venit cu speranța că vor fi nu doar auziți, dar și ascultați. Însă au fost intimidați de alianța dintre consilierii din partidul primărie, socialiștii, șor și alții. Au făcut totul pentru a le scade și mai mult încrederea în Primăria Chișinău”, se arată în reacția PAS.  

Joi, consilierii PAS din CMC au spus că nu ei au stat în spatele deciziei unui tânăr cu grave dificultăți locomotorii de a veni la ședința CMC. Inițiativa, potrivit lor, aparține „persoanei care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS”. 

Amintim că la ședința de joi în fața consilierilor a venit un tânăr cu deficiențe locomotorii. Acesta era însoțit de un îngrijitor. Fotoliu rulant în care se afla tânărul a fost adus în centrul sălii de ședințe, fiind împins de un activist PAS, Ion Melnic, tot el candidat la funcția de consilier în CMC pe listele PAS. La un moment dat, tânărul a coborât din fotoliu și a început să se târască în fața consilierilor, vădit neajutorat. 

În comunicatul plasat pe Facebook, PAS nu explică în niciun fel de ce fotoliul rulant a fost împins în fața sălii de Ion Melnic. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram