Moldtelecom nu va fi privatizată, susține șeful APP:  Iertată să-mi fie greșeala, virgula nu a fost pusă în locul potrivit

Întreprinderea de stat „Moldtelecom” nu va fi privatizată, spune directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, care și-a cerut scuze pentru „greșeala” de acum câteva zile, când a spus, în cadrul unui eveniment public, că mai multe întreprinderi, printre care și Moldtelecom, vor fi scoase la licitație. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR, moderată de jurnalistul Vasile Munteanu. 

„Cu această ocazie vreau să fac o claritate. Iertată să-mi fie greșeala, (…) „virgula nu a fost pusă în locul potrivit”. Referitor la declarația care am făcut-o la forum, ceea ce ține de Moldtelecom, este o întreprindere strategică și care rămâne în proprietatea statului. Cert este faptul că noi la Moldtelecom trebuie să atragem investiții și asta poate fi făcut prin atragere de capital, fie pe piața de capital. În acest sens vom dezvolta și întreprinderea, și piața de capital. (…) Moldtelecom rămâne în proprietatea statului”, a declarat Cojuhari.

Despre acest subiect a vorbit recent și președintele comisiei parlamentare securitate națională,  apărare și ordine publică, Lilian Carp, care a spus că nu există nicio listă de întreprinderi de stat „discutată sau aprobată” care ar putea fie scoase la privatizare. 

Acum câteva zile, directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a declarat că autoritățile se pregătesc să scoată la privatizare întreprinderea de stat „Fabrica de Sticlă din Chișinău” și întreprinderea de stat Hotelul „Zarea”. 

„După ce vor fi reorganizate va fi delimitată partea de bunuri imobile care urmează să fie valorificată și businessul de fapt care urmează să fie deetatizat. Vor fi la fel expuse privatizării și când va fi identificată exact metoda cea mai avantajoasă pentru stat… Printre aceste societăți sunt Moldtelecom, un șir de tipografii cu capital de stat”, a menționat Cojuhari.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram