Comisa Pre-Vetting a finalizat evaluarea! Doar trei candidați din 12 au fost admiși pentru funcția de membru CSM

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea grupului de candidați propuși de pe Parlament la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Doar trei candidați din 12 au promovat evaluarea. Este vorba de Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica. Astăzi, 30 martie, Comisia a emis ultima decizie în acest sens. Potrivit Comisiei, candidatul non-judecător la CSM, Alexandru Rotari, nu a promovat evaluarea integrității. 

Potrivit unui comunicat al Comisiei, 12 candidați cu experiență profesională relevantă în drept, admiși la concurs printr-o decizie a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, au trecut prin procesul de verificare a integrității financiare și etice, desfășurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru în CSM.

Urmare a evaluării non-judecătorilor, Comisia a emis trei decizii de promovare și nouă decizii de nepromovare a evaluării, patru dintre care au fost pe motivul retragerii din concurs sau nedepunerii în termen a declarației pentru 5 ani. Până în acest moment, 9 din cei 12 candidați evaluați au acceptat publicarea deciziilor Comisiei Pre-Vetting.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *