Comuna Stăuceni ar putea deveni oraș. Primăria va organiza un referendum local pentru obținerea statutului urban

Primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu, a anunțat inițierea procedurilor pentru organizarea unui referendum local, având ca obiectiv acordarea statutului de oraș localității. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a subliniat că Stăuceni îndeplinește deja toate criteriile necesare pentru a deveni oraș și este recunoscut la nivel național ca o localitate în plină dezvoltare.

„Propun să inițiem și să parcurgem împreună această procedură de schimbare a statutului localității din sat în oraș. Avem forță, dorință și capacitate să fim într-o continuă dezvoltare” a declarat primarul localității.

În contextul începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, primarul a subliniat că statutul de oraș aduce oportunități semnificativ mai mari, comparativ cu localitățile rurale. În plus, edilul susține că statutul de oraș va impulsiona atractivitatea comunității pentru afaceri, va permite crearea mai multor rute de transport local și va crește valoarea proprietății private.

„Statutul de oraș ne va lărgi posibilitățile de înfrățire cu orașele europene mari. Iar relațiile bilaterale de acest gen, ne oferă oportunități și mai mari de accesare a fondurilor europene. Dincolo de fondurile europene, statutul de oraș va da un imbold dezvoltării comunității în toate domeniile”, a mai declarat Vornicu.

Primarul a spus că acest statut va permite construcția în Stăuceni a unei policlinici orășenești, deoarece legislația prevede pentru orașe un număr dublu de unități de medici per cap de locuitori. Conform unei înțelegeri cu mun. Oradea din România, în urma obținerii acestui statut, Primăria Stăuceni va primi un ajutor considerabil pentru construcția „Parcului Unirii”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram