Criză la CSP, din cauza neînțelegirilor în privința șefiei PCCOCS

Concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale rămâne în aer. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie examinată soarta concursului și demisia în corpore a membrilor Comisiei speciale de preselecție a candidaților, a fost compromisă prin lipsa de cvorum. Abordarea subiectului a fost reprogramată pentru ziua de 9 februarie.

„Nu vreau să vin cu unele păreri, comentarii, din considerente că urmează toate aceste subiecte să fie abordate în cadrul ședinței CSP. Acest subiect poate fi examinat de toți membrii și se poate veni deja cu o hotărâre, în funcție de rezultatele discuțiilor care vor avea loc”, a declarat Angela Motuzoc, președintele CSP.

Toți cei cinci membri ai Comisiei pentru selectarea unui aspirant la funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și-au anunțat miercuri retragerea. Până a lua această decizie, trei dintre cei cinci membri au acceptat cererea candidatului Eugeniu Rurac privind ieșirea din concurs. Ulterior, membrii au renunțat la activitate.

Marți, Consiliul Superior al Procurorilor a respins mai multe cereri privind încetarea sau anularea concursului pentru ocuparea funcției de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. La aceeași ședință a fost audiat și membrul Comisiei de preselecție, Iulian Groza, care a cerut anularea concursului. Anterior, Groza a reclamat presiuni și tentative de intimidare și a cerut anularea rezultatelor primei etape a concursului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *