Rusia admite că Moldova ar putea fi transformată în teatru de război

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi, 2 februarie, că Occidentul caută să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină”. „Este avută acum în vedere R. Moldova pentru acest rol”, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti.

În opinia lui Lavrov, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, „este nerăbdătoare să intre în NATO”. „Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice”, a afirmat Lavrov.

O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia. „Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială”, a menționat şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că guvernul georgian se ghidează după interesele naţionale, în pofida apelurilor occidentale de a deschide „un al doilea front” împotriva Rusiei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *